dilluns, 2 de gener del 2017

EL TALENT, no el perdem de referència.


El talent
 Ja fa anys que anem parlant de talent i caldria valorar si parlar-ne tant ha fet possible que a moltes escoles es replantegin com potenciar-lo a les aules. S'ha escrit molt sobre el tema, articles, llibres i webs especialitzats hi han dedicat posts ben interessants...En aquest mateix bloc hi hem dedicat i compartit diferents posts amb l'etiqueta #Talent. Autors com Antonio Marina o Javier Touron han reflexionat i teoritzat sobre el tema i s'han convertit en referents, sobretot l'últim. No podem dir, doncs,  que desconeixem per on van els trets. 
    Que no és fàcil ja ho sabem, ningú ha dit el contrari.  Presentar el tema als claustres i als equips docents pot servir per iniciar unes dinàmiques i unes estratègies que afavoreixin el desplegament del talent dels alumnes. Que no n'hi ha prou, i tant que no! De ben segur que caldrà una formació, però tampoc és garantia que amb la formació del professorat es tiri endavant. Cal la implicació i el compromís dels equips directius i docents, això vol dir convertir el talent en un objectiu estratègic del centre, amb les actuacions concretes,  els indicadors i l'avaluació corresponent. 
 El que sí és cert és que no podem girar els ulls a aquesta realitat.    Com a docents tenim un compromís per estimular el creixement dels nostres alumnes i millorar el seu rendiment. A veure si aquest 2017 podem deixar de parlar i de teoritzar sobre el tema i passem a l'acció. 
  Com ho veieu? Quines estratègies creieu que serien efectives? 
SCF





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada