dimecres, 18 de març del 2015

KOSMÒPOLIS, una via oberta a la innovació en el camp de la literatura

QUÈ ÉS KOSMOPOLIS?

Kosmopolis. La Festa de la Literatura Amplificada és una trobada literària biennal nascuda el 2002 i que té lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. El 2015 celebra la seva vuitena edició biennal mantenint l’esperit que en va fomentar el naixement: ser una cita amb l’art i la llibertat inspirada en una antiga consciència: som ciutadans del cosmos, ciutadans de l’univers.
Kosmopolis s’inspira en els principis generals següents:
  • 1.- Concebre la literatura com l’únic?– discurs que no intenta modelar un món amb fonaments absoluts, fronteres disciplinàries o cotilles ideològiques.
  • 2.- Contribuir a la preservació de les literatures orals com a patrimoni cultural de la humanitat.
  • 3.- Abordar la transformació de la cultura escrita a través dels estudis i les metodologies que permeten reflexionar sobre els diversos suports de la seva transmissió: des del papir fins al llibre digital.
  • 4.- Estimular les lectures descondicionades del cànon occidental que revalorin sense prejudicis, ni categories excloents, els grans textos i autors de la història i afavoreixin l’emergència gradual d’un cànon mutant que canvia segons els lectors i les generacions.
  • 5.- Donar cabuda a tots els gèneres i literatures, sobretot les més infravalorades o menys conegudes.
  • 6.- Facilitar la «contaminació» entre disciplines i la interacció d’escriptors, artistes plàstics, cineastes, músics, actors, arquitectes, dissenyadors, científics i altres protagonistes del nou escenari cultural.
  • 7.- Potenciar la tradició visionària, experimental i lúdica de la literatura.
  • 8.- Activar la participació dels ciutadans en la co-creació d’un esdeveniment internacional que intenta contribuir a la cultura de la creativitat, del coneixement mutu, del diàleg i de la pau.
   És interessant veure les possibilitats que se'ns obren, a les escoles, per a la creació literària. A Kosmopolis veiem com l'originalitat, la innovació i la recerca en són els principals puntals.
 Visiteu el web:
                              http://kosmopolis.cccb.org/ca/k15/ 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada